илюстрация: Велосипедист е паднал в планина Мургаш и си е ударил тежко

...
илюстрация: Велосипедист е паднал в планина Мургаш и си е ударил тежко
Коментари Харесай

Велосипедист падна тежко в планина Мургаш

илюстрация:

Велосипедист е паднал в планина Мургаш и си е блъснал тежко главата, оповестиха за Българска телеграфна агенция от Планинската избавителна работа (ПСС). Мъжът е обработен от планинските спасители. Той е предаден на кола за спешна помощ и е закаран в болница в София, прибавиха от ПСС.

Условията за туризъм в планините през днешния ден са чудесни. Температурите са сред 4 и 11 градуса. Времето е ясно и слънчево. Във високите елементи на планината към момента има сняг. От ПСС предизвестяват, че има заплаха от подхлъзвания по стръмните терени. 

При случай през вчерашния ден екскурзиант пострада в региона на Рилските езера. Той бе превозен от военнослужещи с вертолет „ Кугар “ до болница  “Свети Георги ” в Пловдив. 

Пострадалият през вчерашния ден екскурзиант е французин. Подхлъзнал се е по пътеката на Окото и е паднал към Бъбрека. Той е паднал по снежен скат, с оголени камъни. Бил е в група. Обработен е от планинските спасители, които идват на място. Времето тогава е било с доста гъста мъгла, разясниха от ПСС. 

Пострадалият при Рилските езера екскурзиант е опериран по неотложност, каза  по-рано през днешния ден доктор Кирил Атлиев шеф на Спешното поделение към Университетската многопрофилна болница за интензивно лекуване (УМБАЛ) “Свети Георги ” ЕАД - Пловдив.

Прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) демонстрира, че над планините през днешния ден ще доминира слънчево време. Около и следобяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и тук-там ще превали и прегърми. Ще духа най-вече сдържан вятър от източната четвърт. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 16 градуса, на 2000 метра - към 9 градуса.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР